Book service her

Fords ’Sustainability Report 2022’: Overgang til en 100 % elektrisk fremtid

27-06-2022

Ford har for 23. år i træk offentliggjort sin sustainability report. For første gang sætter rapporten ikke blot fokus på Fords ambitiøse mål indenfor bæredygtighed, men derudover fokuserer en særskilt rapport også på menneskerettigheder.

Fords overgang til en 100% elektrisk fremtid er hovedfokus i rapporten ’2022 Integrated Sustainability and Financial Report’. Rapporten kommer blandt andet omkring Fords strategi for at øge den globale produktion til mere end to millioner fuldelektriske biler i 2026, mens 50 % af Fords globale salg ved udgangen af 2030 skal bestå af elektriske biler.

- Det vigtigste mål for vores strategi er, at vi formår at overlade verden som et bedre sted at være for den næste generation. Hvert år er rapporten en påmindelse om, hvor vigtige disse værdier er, samt hvor stærk vores drivkraft er for at gøre en forskel, der virkelig betyder noget. Det er mindst lige så vigtigt nu, som da vi for 23 år siden, var de første i bilindustrien til at udgive en rapport som denne, siger Bill Ford, Ford Executive Chair.

Ford har forpligtet sig til på globalt plan at være CO2-neutale i 2050, og den nye rapport peger blandt andet på, hvordan Ford indtil nu og fremadrettet vil arbejde sig hen imod det ambitiøse mål. For eksempel har Ford sidste år formået at reducere CO2-udledningen i produktionen med 35% sidste år i forhold til 2017-niveauet.

Ny rapport om menneskerettigheder
Et skifte til elektriske biler er afgørende for, at Ford kan realisere sine mål indenfor bæredygtighed. Ligesom tidligere er det da også indenfor bæredygtighed, det store fokus ligger, men som noget nyt har Ford i år udgivet en særskilt rapport om menneskerettigheder. Ford er den første bilproducent i USA til at udgive en rapport om menneskerettigheder, hvor der blandt andet fokuseres på udfordringer i forbindelse med indkøb og udvinde fx råvarer samt genbrug af batterier.

- Menneskerettighedsrapporten vil nøje gennemgå, hvordan vores råvarer udvindes, hvor vi har produktion og hvordan vores medarbejders arbejdsforhold er. Jeg er stolt af de fremskridt, vi har gjort i de sidste to årtier og ser frem til endnu flere fremskridt, siger Bill Ford. 

CO2-neutal i Europa i 2035

Ford er i fuld gang med rejsen mod en 100 % elektrisk fremtid. Disse initiativer mærkes naturligvis også i Europa og beskrives i et særskilt afsnit i den 110 sider lange rapport. Al elektricitet på Fords europæiske fabrikker kommer allerede fra 100 % vedvarende energi. Ford har for nylig annonceret en samlet europæisk investering på to milliarder dollars, der skal imødekomme målet om endnu flere elektriske biler til Fords europæiske kunder. Over de næste seks år forventer Ford at producere 1,2 millioner elektriske biler på deres fabrikker i Tyskland.

- Det er afgørende, at vi tager modige skridt som disse for at nå i mål med at transformere Europa. Både for at skabe et Europa, hvor der køres elektrisk, men disse skridt er i særdeleshed nødvendige for at skabe en positiv og varig indvirkning på miljøet. 2035 kan virke langt ude i fremtiden, men det er nødvendigt, at vi handler nu for at imødegå klimaforandringer og samtidig overholde målene fra Paris-aftalen, siger Stuart Southgate, director, Sustainability, Environmental and Safety Engineering, Ford Europa.

Fords Blue Oval Charging Network består i dag af mere end 300.000 ladepunkter i Europa. I løbet af 2023 vil Fords medarbejdere have adgang til mere end 1.000 nye ladestandere på Fords europæiske fabrikker og hovedkontorer.

Store investeringer mod en mere bæredygtig og etisk fremtid
Ford planlægger at investere mere end 50 milliarder dollars globalt fra i år og frem til 2026 for at spille en afgørende rolle i den elektriske fremtid, som hele verden går i møde. I denne periode vil Ford både udvikle flere fuldelektriske biler og desuden også producere bilernes batterier, hvilket vil gøre Ford til en af de mest avancerede og effektive bilproducenter i verden. Tusinder af nye jobs skabes i den forbindelse, mens Ford arbejder intensivt på at opbygge en bæredygtig og etisk forsyningskæde. 

Nedenfor fremhæves uddrag fra Fords 110 sider lange ’2022 Integrated Sustainability and Financial Report’:

  • Ford er en del af RouteZero. Et globalt samarbejde om at reducere den globale opvarmning ved at arbejde frem mod, at alle nye biler globalt er nulemissionsvarianter i 2040 og allerede i 2035 på de førende markeder.
  • Ford har introduceret et nyt koncept indenfor investeringer, der vejleder i sociale og miljømæssige projekter. Dette har blandt andet banet vejen for Fords særlige obligationer med fokus på bæredygtighed, der har en værdi på mere end 2,5 milliarder dollars. Disse skal blandt andet være med til at finansiere virksomhedens nye portefølje af fuldelektriske biler.
  • Ford og SK Innovation annoncerede en fælles investeringsplan på 11,4 milliarder dollars i Blue Oval City og 3 BlueOval SK – et joint venture med batterifabrikker i Kentucky og Tennessee. Disse megafabrikker vil skabe næsten 11.000 nye job og bidrage til at skabe et mere bæredygtigt økosystem i Fords produktion. Ford investerer mere end 525 millioner dollars over de næste fem år for at uddanne og træne teknisk personale i håndtering de elektriske biler.
  • Ford samarbejder med Redwood Materials, en førende virksomhed indenfor materialer til bilbatterier. I fællesskab arbejdes der blandt andet hen mod en forsynskæde for genbrug af batterier samt muligheden for at øge genanvendelsen af lithium-ion-batterier. Ford planlægger også at åbne et nyt globalt battericenter, Ford Ion Park i Michigan i USA, til udvikling, produktion og test af lithium-ion-battericeller samt muligheden for optimering af batteriteknologien solid-state batterier.
  • Sammen med det amerikanske energiministerium har Ford tilsluttet sig ’Better Climate Challenge’ for som minimum at halvere CO2-udledningen fra Ford-fabrikker inden 2030. Dette er i tråd med Fords løfte om, at al strøm, der forsyner Fords fabrikker, vil være 100% CO2-neutral i 2035. Al elektricitet på Fords europæiske fabrikker kommer allerede fra 100 % vedvarende energi.
  • Ford har reduceret sit årlige vandforbrug med mere end 78 % siden 2000.
  • Ford har sat nye mål for mangfoldighed, lighed og inklusion (DEI) for at øge diversiteten og undgå uligheder i topledelsen. Det tjekkes der op på hver tredje måned for at sikre sig, at det bevæger den rette vej.
  • Ford og Ford Fund donerede mere end 74,4 millioner dollars til velgørende projekter verden over i 2021. De to parter donerede også 120 millioner ansigtsmasker til dem, der havde mest brug for dem i kampen mod Covid-19 i USA. Ford og Ford Fund stod desuden bag åbningen af et vaccinecenter i Rumænien og donerede derudover mad- og førstehjælpsudstyr til tusindvis af familier i Sydamerika.

Seneste resultater viser, hvordan Fords+ plan vedrørende Fords vækst og værdiskabelse virker efter hensigten. Fords omsætning, nettoindkomst og indtjening før renter og skat er alle forbedret år for år. Den flotte udvikling skal ses i lyset af store udfordringer som mangel på mikrochips, covid-19 og andre udfordringer i forsyningskæden. Dette er andet år, at Ford udgiver denne årlige rapport, der både inkluderer Fords ambitioner indenfor bæredygtighed i kombination med Fords investeringer. Disse to områder hænger uløseligt sammen for at give et så holistisk indtryk som muligt. Fords Sustainability Report er i år blevet udgivet for 23. gang.

Læs Fords ‘2022 Integrated Sustainability and Financial Report’.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bin2Bil A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bin2Bil A/S