Book service her
Fords nyeste elbil med eventyrer Lexie Alford

Fords nyeste elbil er klar til at køre verden rundt med eventyrer Lexie Alford

11-09-2023

I dag kickstartes den verdensomspændende tur for Ford Explorer – Fords nyeste elbil. Mere end 28.000 km skal tilbagelægges gennem seks kontinenter, når den erfarne eventyrer Lexie Alford sidder bag rattet de næste måneder for at følge i fodsporene på historiske Aloha Wanderwell.

Ford elektrisk Explorer og Lexie Alford

Flagene er hejst i Nice, hvor den amerikanske eventyrer Lexie Alford begynder den usædvanlige rejse i Fords nyeste elbil – Ford Explorer. Bilen skal de næste måneder køre gennem seks kontinenter og cirka 30 lande for at genskabe historien som Aloha Wanderwell, der for 100 år siden begyndte sin verdensomspændende rejse fra netop Nice. Som den første kvinde nogensinde kørte Aloha Wanderwell verden rundt i en Ford Model T, og nu følger eventyrer og influencer Lexie Alford altså i hendes hjulspor og genskaber noget af rejsen i Ford Explorer. 

Læs mere om Aloha Wanderwells rejse.

- Det her er en episk rejse, der skal bevise, hvad der er muligt at opnå i en elbil. Vi ved, at rækkevidde og opladning er de to mest almindelige bekymringer folk har, når de overvejer at købe en elbil. Lexie sætter infrastrukturen for ladning på den ultimative prøve. Hvis det lykkes hende at komme rundt i verden med en elbil, kan alle bruge en elbil til hverdagen i Europa, siger Martin Sander, general manager, Ford Model e, Ford Europe.

Bliv endnu klogere på turen og se flere billeder og video.

Et udfordrende eventyr venter

Lexie Alford vil køre rundt i en Ford Explorer prototype, der er meget tæt på den variant, som den der lanceres i Europa til næste år. Der er altså ikke foretaget særlige hensyn på bilen forud for den udfordrende rejse, der strækker sig over mere end 28.000 km.

Lexie Alford, også kendt som Lexie Limitless, er i forvejen en erfaren eventyrer. Hun er indehaver af verdensrekorden som den yngste person nogensinde, der har besøgt alle lande i verden.

For at være godt forberedt forud for rejsen, har Lexie Alford fået et gennemgående kørekursus på Fords testanlæg i Lommel, og hun har også fået et unikt indblik i Fords såkaldte vejrfabrik, hvor Fords modeller udsættes for ekstreme temperaturer.

Lexie Alford oplader Ford elektrisk Explorer

- Det her er ikke bare et eventyr, men et hårdt eventyr. Det bliver hårdt for Explorer, og det bliver hårdt med så mange timer på vejen. Både for mig og for holdet, der er med på turen. Men oplevelser, der er værd at opleve, skal næsten være lidt udfordrende. Jeg glæder mig rigtig meget til at udforske nye steder og møde vidunderlige mennesker samt høre, hvordan de forsøger at gøre deres del af verden et bedre sted at bo, siger Lexie Alford.

Rute bestemmes af vejrforhold og ladestruktur

Den verdensomspændende tur er stærkt inspireret af Aloha Wanderwells rejse, men ruten bliver ikke den samme. I sidste ende er Lexie selv med til at bestemme ruten, der undervejs kan påvirkes af ekstremt vejr, uforudsigeligt terræn eller mangel på ladestandere.

Med sig har hun et team af sikkerhedsfolk, medicinsk personale og eksperter fra Ford, der kan hjælpe undervejs med bilen og dens software, hvis det bliver nødvendigt.

Lexie Alford foran Ford elektrisk Explorer med pyramide

Det store eventyr i Ford Explorer sparkes som nævnt i gang i dag. Du kan følge det via #ChargeAroundTheGlobe eller ved at følge Lexie Alford. Det er naturligvis også muligt at følge turen via Fords egne sociale kanaler – Ford Danmark og Ford Europa.

Læs mere om Ford Explorer og reserver din egen allerede i dag.

PRESSEMEDDELELSE - 8 SEPTEMBER 2023 12:18

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bin2Bil A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bin2Bil A/S