Book service her
Ford Danmarks ukronede konge abdicerer og takker af efter 52 år

Ford Danmarks ukronede konge abdicerer og takker af efter 52 år

12-01-2024

Fords danske eftermarkedschef, Erling Kaas, har efter 52 års tro tjeneste i Ford Danmark valgt at trække sig tilbage og nyde sit otium. Det sker efter et indholdsrigt arbejdsliv, der startede tilbage i 1972, samme år som kroningen af Hendes Majestæt Dronning Margrethe, og som nu når sin afslutning samtidig med Dronningens abdicering.

Det er de absolut færreste, der kan bryste sig af et lige så loyalt CV, som Ford Danmarks eftermarkedschef, Erling Kaas. Hele 52 år efter hans første møde med den blå oval, takker han nu af efter et imponerende arbejdsliv hos Ford Danmark, når han til maj lægger det sidste kort i kongekabalen og siger farvel til arbejdsmarkedet. Skæbnen vil, at han startede sit arbejdsliv hos Ford Danmark samme år som kroningen af Hendes Majestæt Dronning Margrethe, og helt tilfældigt sætter de nu samtidig et endeligt punktum i deres arbejdsliv.

Fra lagerarbejder til eftermarkedschef

Erling har tilbragt hele sin karriere hos Ford. Erlings første møde med den amerikanske virksomhed fandt sted i 1972, hvor han som bare 19-årig tiltrådte sommerjobbet som studenterafløser på det store Ford-depot i Sydhavnen i København. Her blev han mødt af et imponerende syn på den store samlefabrik, der var en kopi af River Rouge fabrikken i Detroit i mindre skala. Med mere end 500 ansatte, egen havn og jernbane var det store område, der i dag er forvandlet til et boligkvarter, synonym med Ford.

River Rouge

Som sommeren gik på hæld, skulle Erling egentlig være vendt tilbage til HF for at uddanne sig indenfor banksektoren, men skæbnen ville det anderledes og således endte det med en ansættelse. En ansættelse, der når sin afslutning i slutningen af maj - 52 år efter den første arbejdsdag.

Som bekendt flyver tiden af sted, når man har det sjovt. Og det er også tilfældet for Erlings tid i Ford, hvor det ene år har taget det andet i vidt forskellige stillinger i Fords eftermarkedsafdeling. Her har han haft fingrene helt nede i olien med blandt andet varemodtagelse og gaffeltruckarbejde, mens han senere fandt sin plads bag skrivebordet med tilhørende større ansvar.

- Min gamle direktør sagde engang til mig, at Ford-ovalen er mere vanedannende end stoffer. Man bliver tiltrukket af den. Der er bare et eller andet vanvittigt spændende over biler, fordi de afspejler udviklingen i samfundet som helhed. Hvis samfundsøkonomien halter, er biler noget af det første, folk skærer ned på. Det er til gengæld også det første sted, den får fuld skrue i det øjeblik, økonomien er god, siger Erling.

Da Erling først startede i bilbranchen tilbage i 1972, var det stadig en luksus at have en bil. Med tiden er det blevet allemandseje, og netop her har Ford spillet en væsentlig rolle med masseproduktion af biler til folket. Erling har oplevet bilbranchens udvikling på nærmeste hold. En branche, der gennem årene har overlevet diverse kriser, alverdens forandringer og den vildeste udvikling – senest med introduktionen af elbiler.

- Med elbilernes indtog står vi i en voldsom spændende og udfordrende tid lige nu. Ingen havde forestillet sig, at udbuddet af elbilerne ville udvikle sig så hurtigt og på rekordtid udgøre en så stor del af bilsalget herhjemme. Jeg er glad for, at jeg har nået at være en del af en så afgørende tid for branchen, siger Erling.

Anekdoter fra fem årtier

Det er ingen hemmelighed, at Erling er Ford Danmarks ukronede konge. Anekdoterne står i kø efter et langt arbejdsliv på samme arbejdsplads. Alt fra den særlige tid på Fords fodboldhold i Ford of Europe Challenge Cup i 70’erne og 80’erne, hvor Erling var med til at repræsentere Norden på store europæiske fodboldstadions frem til fejringen af Ford Danmarks 100 års jubilæum i Operaen i 2019.

Ford of Europe Challenge Cup

Som eftermarkedschef gennem de seneste 24 år, er der da heller ingen tvivl om, at Erlings hjerte banker for eftermarkedet. Her har særlig høj kundetilfredshed og et godt samarbejde med Fords forhandlere været hans primære fokusområder. Begge områder, hvor han sammen med medarbejderne har formået at levere imponerende resultater gennem årene.

- Erlings store engagement afspejler sig ikke bare i hans resultater gennem alle årene, men også i hans relation til sine medarbejdere. Det er en respekteret og værdsat kollega, vi inden længe tager afsked med, siger Frank Skjærbæk, administrerende direktør, Ford Danmark.

En særlig tak til medarbejderne

At tage endeligt afsked med arbejdslivet, som man kender det, efter så mange år, sætter utvivlsomt gang i alverdens tanker og refleksioner – kongelig eller ej. Hvad vil man blive husket for? Hvordan vil ens eftermæle mon være? Hendes Majestæt Dronning Margrethe har tidligere udtalt i et interview, at hun håber, hun vil blive husket for at have gjort sig umage.

Mach-1

Som mangeårig overordnet ansvarlig for eftermarkedsafdelingen er det medarbejderne, Erling konsekvent nævner, når snakken går på de flotte resultater gennem årene. Der er ingen tvivl om, at forholdet til afdelingens medarbejdere ligger ham på sinde – også adspurgt til håbet for sit eftermæle.

- Det er ikke mig, der skaber resultaterne i afdelingen. Det er mine medarbejdere. Glade og tilfredse medarbejdere, der føler sig ”set” er selve fundamentet for en velfungerende afdeling. Jeg håber derfor, at jeg vil blive husket for at give mine medarbejdere frihed under ansvar, og at jeg har været med til at udvikle dem hver især, siger Erling og tilføjer:

- Og så håber jeg, at det positive forhold til Ford-forhandlerne også huskes. Vi er gensidigt afhængige af hinanden, og jeg har gjort mit bedste for, at vi har haft en god dialog i vores samarbejde.

Den 31. maj siger Ford Danmark endeligt farvel til Erling. Her lukker døren en sidste gang bag ham, efter et imponerende arbejdsliv, der begyndte som en ung knægt i Sydhavnen, og som nu afsluttes på kontoret i Ballerup som Ford Danmarks ukronede konge.


Kilde: MyNewsDesk

PRESSEMEDDELELSE - 12 JANUAR 2024 10:01

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Bin2Bil A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Bin2Bil A/S